Realistische Papier Ambacht (deel 4)

We hebben al eerder een aantal blogs geplaatst (deel 1, 2 en 3) over creatief bouwen met papier. Gezien de positieve reacties toen, leek 't me wel zinvol er meer te plaatsen zodra ik er weer een paar had gevonden.

Allereerst werd me deze Japanse site in de shoot geworpen via deze reactie (met dank aan user Geqxon) in FOK!'s PTA-forum, waar je na wat klikwerk terecht komt bij wat enkele simpele bouwplaatjes van o.a. de Lada Niva en de Hummer. Overigens vind je hier nog een 'upgrade-kit' voor je Niva, met o.a. bumpers en spiegeltjes.

Viavia vond ik vervolgens deze Sloveense site, waar het echt geavanceerde bouwwerk te vinden is. Zo is dit Cessna 172 vliegtuigje al een stuk lastiger, maar de bouwwijze is wel goed gedocumenteerd (ondanks dat deze geschreven is in 't Sloveens).

Voor de echt gevorderde origamist is deze shovel een ware uitdaging, maar ook hier is voldoende documentatie en zelfs filmateriaal beschikbaar om de bouw te volbrengen; je moet alleen wel ff hier AutoDesk's DWF viewer downloaden om de bouwtekeningen en 3D rendering(!!!) te kunnen bekijken.