Riep daar iemand kuthoer?

Je zou toch spontaan de vogelpest krijgen van dat stelletje slappe gasten daar in Den Haag. Als er dan eindelijk weer eens iemand kritiek heeft op een collega-minister en in dit geval een prima opmerking maakt over het hopeloze beleid van Verdonk, dan wordt dat in no-time weer onder druk van Balkie ingetrokken.

Deze keer was het Maria van der Hoeven die haar woorden moest terugnemen nadat ze eerder deze week het lef had gehad om de rechterhand van de duivel te bekritiseren. Eerst heel stoer beweren dat ze vindt dat Taida Pasic haar VWO wat haar betreft in Nederland mag afmaken en nu doodleuk zeggen: "Ik heb het volste vertrouwen in de uitstekende manier waarop Verdonk met Taida omgaat".

Bah, schijnheilig zooitje daar. Volgens Balkenende moet het kabinet 'met één mond praten'. En dat heeft het dan over vrijheid van meningsuiting, het is gewoon de doodsteek voor de democratie. Overigens is er zojuist wat uit de hofvijver gevist dus we wachten maar even af of het inderdaad een minister met vogelgriep is.