We zijn allemaal egoïstische klootzakken

kastanova stuurde het volgende in via de submit.

Vrijwel alle mensen die je ontmoet zijn hypocriete debielen die slechts vriendelijk tegen je zijn om je uit te buiten. Bijna niemand wil een onvoorwaardelijke vriendschap en als ze zeggen dat ze er altijd voor je zullen zijn liegen ze 99 van de 100 keer.

Ik hoor het mensen zo vaak zeggen, dat ze zo aardig en sociaal zijn en ik ben er pas echt serieus over na gaan denken toen ik na een beurs in de auto zat met een vriendin. Haar vader had een bedrijfje en ze belde me op of ik mee wilde naar een horecabeurs; oftewel, de gehele dag gratis zuipen en eten.
Ik had het een paar maanden daarvoor uitgemaakt en op de terugweg kregen we daar weer een onvermijdelijke discussie over, aangezien zij het nog niet helemaal verwerkt had.
"Waarom deed je dit? Blablabla.. Waarom deed je dat?" Enz. enz.
Dus ik zeg haar: "Begrijp me niet verkeerd, ik vond het best leuk vandaag, maar ik heb geen zin in dit gezeik".
En zij direct over de zeik "Neem ik je mee naar zo'n leuke beurs en dit is mijn dank! Wat ben jij een grote egoïst etc. etc.!";
Ik een egoïst
Euuuh, jij vraagt me of ik mee wil, dat vind je kennelijk leuk, vervolgens ga ik mee en dan ben ik de egoïst Als je het leuker had gevonden om met iemand anders te gaan had je hem of haar wel gevraagd, dus je deed het toch echt uit eigenbelang lijkt me" .
Vervolgens kwam ze met een heel lijstje met dingen die ze voor me gedaan had, die ik allemaal kon weerleggen door aan te tonen dat ze het toch echt voor haarzelf deed.
Verslagen van school regelen voor me (we deden dezelfde opleiding), daar had zij toch geen voordeel bij? Euh, meid, je was toen al gek op me, zei je zelf, dus dat was voor jou de ideale manier om me te paaien en zo het eerste contact te leggen.
Een baantje bij haar pa regelen, dat had ze toch echt gedaan voor mij! En dat je me dan praktisch elke dag zou zien en je op bedrijfsfeestjes altijd met mij zou kunnen gaan speelde niet mee nee?
Kaartjes regelen voor het theater, zodat ik naar vrijwel elke leuke voorstelling kon, dat was toch hartstikke lief van haar! Het waren altijd 2 kaartjes, naast elkaar gezeten, dus op die manier kon je elke maand een avondje met me uit, toen ik met een ander wilde gaan kreeg ik ook spontaan geen kaartjes.
En zo ging het door tot ik de auto voor m'n huis parkeerde, maar ze geloofde nog steeds niet dat iedereen alles uit eigenbelang deed .

Dus ik daagde haar uit om iets te noemen waar iemand zelf totaal niets aan had.
Vrijwilligerswerk dan? Tja, ik ben toch echt van mening dat iemand vrijwilligerswerk doet om zijn geweten te sussen of een goed gevoel te krijgen.
Ja, maar dan het ultieme "gebaar"iemand die zichzelf opoffert voor een doel.
Well duh, dat hele doel is de reden van de opoffering, dus hij doet het slechts zodat het doel gerealiseerd kan worden. Kijk maar naar de zelfmoordterroristen die als dank (nou ja, volgens hun verknipte denkwijze) 72 maagden krijgen.

Ik blijf er dan ook bij dat elk individu een grote egoïstische klootzak is, die alles doet om er zelf maar voordeel van te ondervinden en dat alle mensen die zeggen dat "ze het voor anderen doen"leugenachtige, niet beter wetende of simpelweg hypocriete klootzakken zijn.
Totdat het tegendeel bewezen is in ieder geval, dus dat is bij deze een uitdaging voor jullie, de lezers, noem maar eens een "dienst" die verschoond blijft van elke vorm van eigenbelang.
Ik ben natuurlijk geen haar beter, ik doe dus uiteraard ook alles uit egoïsme, maar ik geef het tenminste toe, dat kun je van die geitenwollen allemansvrienden niet zeggen .