4 Praktische tips bij het uitzoeken van een rugzak

Ben je op zoek naar een rugzak voor bijvoorbeeld school? Dan snappen we heel goed dat het soms best een uitdaging kan zijn om er een te vinden. Vooral wanneer je je zoektocht online begint, zal je worden overspoeld door allerlei verschillende soorten, maten en kleuren rugzakken. Toch zijn er juist online een aantal handige tips, waarmee het vinden van de juiste rugzak een stuk eenvoudiger wordt. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat je door middel van de verschillende filters al redelijk snel een selectie kunt maken van tassen die aan jouw wensen en eventuele eisen voldoen. Let hierbij wel op dat je niet te streng bent voor jezelf, maar daarover later meer.

Waar heb je de rugzak voor nodig?

Een belangrijke eerste stap in het zoeken naar een geschikt rugzak, is het bepalen van je behoefte. Zo zal iemand die zijn rugzak nodig heeft voor school en daar ook een laptop mee moeten kunnen nemen, naar ander type rugzakken kijken, dan iemand die er een nodig heeft om mee door te bossen te kunnen wandelen en ook volledig waterdicht is. Bepaal dus voor jezelf wat je zoekt, zodat je op basis daarvan een selectie kunt maken en online overzichtelijk alle rugzakken kunt zien die voldoen aan deze eerste criteria.

Kies het juiste formaat

Nu je weet waar je de tas voor nodig hebt, is het formaat ineens een stuk eenvoudiger. Stel dat je iedere dag een flinke stapel boeken mee naar school moet nemen en ook een 17 inch laptop, dan weet je aan welke minimaal formaat eisen je nieuwe tas moet voldoen. Wel is het verstandig om de maten iets ruimer aan te houden, zodat je eventueel ook wat extra mee kunt nemen, zoals een broodtrommel of een extra boek omdat je tijdens een les die uitvalt voornemens bent te gaan leren voor een toets voor een ander vak. Je zult namelijk zien dat je tas niet alleen voor school zal worden gebruikt, maar bijvoorbeeld ook voor vakantie of andere uitstapjes.

Kijk naar de indeling

Een mooie tas is leuk, maar de juiste indeling is natuurlijk wel zo handig. Vooral wanneer je niet alleen boeken, maar ook een laptop meeneemt naar school. Zorg er dus voor dat je tas beschikt over verschillende vakken en ook over wat kleinere vakjes, zodat je de sleutel en ook pasjeshouder gemakkelijk kunt opbergen en nog makkelijker weer terug kunt vinden. Zo hoef je namelijk niet je hele tas op de kop te houden en kun je meteen hetgeen pakken wat je nodig hebt. Kijk daarom dus goed naar de binnenkant van de tas, wat dit is uiteindelijk waar het allemaal om gaat. Het zou zonde zijn dat je straks een dure tas haalt, maar deze alles behalve praktisch is.

Vergelijk prijzen en lees beoordelingen

Voordat je overgaat tot het doen van een aankoop, is het verstandig om prijzen en beoordelingen van verschillende rugzakken te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt. Online kun je gemakkelijk prijzen vergelijken en reviews lezen van andere gebruikers. Dit geeft je een beter beeld van de kwaliteit en functionaliteit van de rugzak. Wel is het belangrijk te weten dat niet alle reviews helemaal passend zijn, aangezien het kan zijn dat bijvoorbeeld iemand een nieuwe rugzak heeft gehaald, maar deze niet waterdicht of waterafstotend is en de klacht gaat om een natte inhoud. Zorg er dus voor dat je ze wel leest, maar ze wel je eigen interpretatie geeft. Zo voorkom je dat je straks op basis van een verkeerd beeld een tas koopt, die je eigenlijk niet had willen hebben.