FOK! Wat een weer: onstuimig weer in het kustgebied

weerbanner (Foto: FOK.nl)


Goedemorgen!

Waarschuwing:
In het noordwestelijk en westelijk kustgebied komen er vanaf halverwege de ochtend zware windstoten voor. Later in de middag neemt de wind af. Zaterdag neemt aan het einde van de middag en begin van de avond vooral in de oostelijke helft de kans op enkele stevige onweersbuien toe. Plaatselijk zijn (zware) windstoten en hagel mogelijk. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden.

De windstoten kunnen vandaag snelheden van 80 tot 90 km/uur bereiken. De wind waait uit het zuidwesten. Tijdens de onweersbuien kan plaatselijk in korte tijd 10-20 mm regen vallen. De zwaarste buien worden in het oosten en zuidoosten verwacht, daar is ook de kans op hagel tot 1-2 cm het grootst.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt en in het westen en noordwesten valt plaatselijk regen. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig, windkracht 6 of 7, aan de noordwestkust in de loop van de ochtend stormachtig, windkracht 8. Aan de noordwestkust komen er in de loop van de ochtend windstoten tot ongeveer 85 km/uur.

Vanmiddag is het bewolkt en trekt een zone met plaatselijk regen zuidoostwaarts. In het noordwesten klaart het later op. De maximumtemperatuur ligt tussen 20°C in het noordwesten en 24°C in het oosten en zuiden. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, in het noordwesten eerst krachtig, windkracht 6 of 7. Aan de kust is de wind eerst hard, aan de noordwestkust mogelijk stormachtig, windkracht 8. In de loop van de middag neemt de wind af. Aan de noordwestkust zijn er eerst windstoten tot ongeveer 85 km/uur.

Vanavond zijn er in het noordwesten opklaringen. Elders is het bewolkt met in de zuidoostelijke helft plaatselijk regen. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan de kust krachtig, windkracht 6. In het noordelijk kustgebied neemt de wind in de loop van de avond sterk af.

Vannacht valt in het zuiden plaatselijk lichte regen. De minimumtemperatuur ligt tussen 11°C plaatselijk in het noorden en 18°C in het zuidoosten. Landinwaarts is er weinig wind, aan de kust staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. (Bron: KNMI)

Tot morgen!

 

Een shelfcloud, de een vindt het mooi, de ander blijft liever binnen. (Foto: Pixabay)
Een shelfcloud, de een vindt het mooi, de ander blijft liever binnen. (Foto: Pixabay)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.