[OS] Visser weer in finale 100m horden, estafettevrouwen in finale

Atlete Nadine Visser heeft zich voor de tweede keer geplaatst voor de olympische finale op de 100 meter horden. In het Stade de France liep de Nederlandse een zeer indrukwekkende halve finale en dat was genoeg om de eindstrijd te bereiken.

100m horden vrouwen, halve finales
Visser werd in Tokyo vijfde op de Spelen en in haar halve finale snelde ze nu naar 12,43 seconden en de tweede plek, achter de Amerikaanse Alaysha Johnson, die in 12,34 het snelst van iedereen was. Regerend kampioene Jasmine Camacho-Quinn uit Puerto Rico liep in 12,35 seconden de snelste tijd en vormt met Visser en de Bahamiaanse Devynne Charlton het trio dat voor de tweede keer op rij de finale gaat lopen.

Maayke Tjin-A-Lim wist niet te stunten en kwam met 13,03 seconden niet door de halve finales, waarvan het al uitstekend was dat ze die bereikt had.

4x400m vrouwen, series
Eveline Saalberg, Lieke Klaver, Myrte van der Schoot en Lisanne de Witte liepen een prima race. De top-3 was nodig en na een goed eindschot van De Witte kwam dat niet echt in gevaar: tweede in 3:25,03 minuten en zaterdag om 21.14 uur staan ze in de finale, vermoedelijk mét Femke Bol.