Politie neemt nepwapen in beslag bij Hans Teeuwen na filmpje over Halsema

In de woning van Hans Teeuwen heeft de politie vanmiddag een nepwapen in beslag genomen. Op beelden die in de woning van Teeuwen gemaakt werden, is te zien dat in totaal zes agenten de woning in het Museumkwartier binnenstappen om het voorwerp in beslag te nemen.

Of het echt om een nepwapen gaat, wordt op het politiebureau onderzocht, vertelt een woordvoerder aan AT5. 

Eerder filmpje
De politie kreeg aan het begin van de middag een melding binnen van iemand die het wapen in een andere video van Teeuwen - een persiflage van burgemeester Femke Halsema - had gezien. Die video werd vandaag aan het begin van de middag gepost. 

Kort daarna besloot de politie dus zes agenten op de woning van de cabaretier af te sturen. Volgens de politie worden er volgens protocol meerdere agenten op een woning afgestuurd als er sprake is van mogelijk vuurwapenbezit. 

Arrestatieteam
"Het kan zijn dat er bij zoiets meerdere dingen moeten gebeuren, zoals het onschadelijk maken van het wapen, het in beslag nemen van het wapen, of eventueel het aanhouden van de verdachte", aldus de politiewoordvoerder, die ook aangeeft dat er in sommige gevallen zelfs een arrestatieteam gestuurd kan worden. Tot een aanhouding ging de politie uiteindelijk niet over.

Mogelijk wordt Teeuwen later nog gehoord als verdachte. Of dat uiteindelijk ook gaat gebeuren, beslist het OM, aldus de politie.