Duits 1-2-3'tje in viermansbob, debutante stunt met winst in monobob

Op de klassieke baan in het Franse La Plagne is gedurende het weekeinde de tweede World Cup voor de bobsleeërs afgewerkt. Na de seizoensopening in China kwamen nu ook de vrouwen voor het eerst in actie, dus voor het eerst dit seizoen werd in alle vier disciplines gestreden.

Monobob vrouwen
Het was uitermate spannend na de eerste run: de Amerikaanse Elana Meyers Taylor was de snelste, maar zowel Breeana Walker uit Australië en de Duitse Laura Nolte stonden er slechts 0,02 seconden achter en de verrassende thuisfavoriete Margot Boch gaf ook maar 0,03 seconden toe. De Amerikaanse debutante Kaysha Love deed op 0,10 seconden goed mee, voor de Roemeense Andreea Grecu (+0,14) en de Zwitserse Melanie Hasler (+0,15).

Hasler verdedigde haar positie in run twee met verve, Greco kwam 0,08 seconden tekort en de indrukwekkende Love pakte met 0,21 seconden de leiding. Boch ging flink de mist in en leverde met 0,58 seconden vier plekken in, terwijl Walker 0,40 seconden achter Love terecht kwam. Nolte kwam op gelijke hoogte met de Australische, terwijl alleen Meyers Taylor nog boven stond. Die maakte wat fouten en werd op 0,31 seconden vierde, waardoor Love in haar allereerste World Cup-wedstrijd als pilote zeer verrassend de winst pakte, voor Hasler en Grecu.

Tweemansbob mannen
De Duitser Johannes Lochner was met remmer Georg Fleischhauer de snelste in de eerste run, maar een fenomenale tweede afdaling van de Zwitsers Michael Vogt en Sandro Michel - en een foutje bij de start van Lochner - bracht hen met 0,07 seconden voorsprong de overwinning. Op een forse afstand van 0,43 seconden stond met Francesco Friedrich en Thorsten Margis nog een Duitse slee op het podium, voor de Amerikanen Frank del Duca en Hakeem Abdul-Saboor (+0,57) en de derde Duitse slee, die van de broers Adam en Issam Ammour (+0,92).

Tweemansbob vrouwen
Eindelijk een Duits feestje: Laura Nolte en Neele Schuten waren in beide runs de snelste en pakten zo de winst, hoewel de verschillen niet groot waren. Landgenotes Kim Kalicki en Leonie Fiebig zaten er uiteindelijk maar 0,12 seconden achter en ook de Amerikaanse Elana Meyers Taylor en remster Emily Renna gaven maar 0,22 seconden toe. Kaysha Love maakte na haar sensationele World Cup-debuut in de monobob ook een indrukwekkend debuut in de tweezitter: met remster Azaria Hill werd ze op 0,31 seconden vierde.

Viermansbob mannen
Het Duitse feestje werd alsmaar groter: een heus 1-2-3'tje in de viermansbob. Francesco Friedrich was met remmers Thorsten Margis, Alexander Schüller en Felix Straub in beide runs de snelste, onder meer door twee keer de snelste starttijd te noteren en zelfs het startrecord uit 2002 te benaderen. Johannes Lochner stuurde de slee met Florian Bauer, Erec Bruckert en Georg Fleischhauer op 0,44 seconden naar plek twee, voor Adam Ammour, die in zijn eerste World Cup-wedstrijd in de viermansbob met Benedikt Hertel, Nick Stadelmann en Rupert Schenk op 0,55 seconden het podium completeerde.