Pedersen met geweldige slotkilometer naar winst in Bemer Cyclassics, Van Poppel

Mads Pedersen heeft de Bemer Cyclassics in Hamburg gewonnen. Lang leek het erop dat een kopgroep van drie het zouden gaan uitmaken voor de winst, maar in de slotkilometer reed de sterke Deen ernaartoe en hield net voldoende voorsprong op de sprintende Danny van Poppel, die tweede werd. Zaterdag wist Pedersen nog de Ronde van Denemarken te winnen.

Lang gebeurde er weinig in de Bemer Cyclassics, maar op de laatste keer Wasenberg, een steile helling op zestien kilometer van de streep, trok UAE Emirates hard door. Een kleine groep onderscheidde zich van het peloton, waaruit Brandon McNulty, Nils Pollit en Yves Lampaert wegreden.

De kopgroep nam vijftien seconden voorsprong op het peloton en lang leek het drietal het vol te houden. In de voorlaatste kilometer werd er even getwijfeld in de kopgroep, waarna Mads Pedersen met een geweldige versnelling vanuit het peloton naar de kopgroep reed. In de laatste honderd meter haalde hij de kopgroep bij en won. Danny van Poppel kwam vanuit de achtergrond net te kort voor de winst en strandde op de tweede plaats. Oud-winnaar Elia Viviani sprintte naar een derde plaats.

Results powered by FirstCycling.com