Nederlandse tennissers dubbelen door op Wimbledon

Op Wimbledon is de openingsweek tamelijk rommelig aan het verlopen dankzij de vele regen in de eerste paar dagen, maar inmiddels is de boel goed op gang. Ook de dubbeltoernooien zijn begonnen en daarin zijn traditiegetrouw weer flink wat Nederlanders te vinden.

Mannendubbels
Met zijn Britse kompaan Neal Skupski is Wesley Koolhof als eerste geplaatst en dat begon in elk geval goed: het duo won met 6-3, 7-5 van de Duitser Daniel Altmaier en de Rus Aslan Karatsev. Jean-Julien Rojer en de Salvadoriaan Marcelo Arevalo zijn als zevende geplaatst, zij openden met een 6-4, 7-6 (7) zege op Marc-Andrea Hüsler uit Zwitserland en de Amerikaan Brandon Nakashima.

De stunt van de eerste ronde kwam op naam van Tallon Griekspoor en Bart Stevens, als alternates nog toegelaten tot het toernooi: het duo wist met 6-7 (5), 6-3, 6-4 zowaar af te rekenen met het als derde geplaatste Amerikaans-Britse duo Rajeev Ram/Joe Salisbury. David Pel werd met de Amerikaan Reese Stalder ook als alternate toegevoegd en won met 6-3, 6-2 van de Franse alternates Constant Lestienne en Corentin Moutet.

Succes was er niet voor Matwé Middelkoop en Robin Haase. Middelkoop ging met de Braziliaan Marcelo Demoliner met 6-7 (5), 4-6 onderuit tegen de ervaren Kroaten Nikola Mektic en Mate Pavic, terwijl Haase en zijn Oostenrijkse kompaan Philipp Oswald met 7-6 (4), 4-6, 4-6 sneuvelden tegen het Braziliaans-Australische duo Marcelo Melo/John Peers.

Vrouwendubbels
Demi Schuurs is met de Amerikaanse Desirae Krawczyk als vijfde geplaatst, maar ronde één leverde wel flink wat problemen op. Toch werden de Georgische Natela Dzalamidze en de Amerikaanse Sabrina Santamaria aan de kant gezet: 6-1, 4-6, 7-6 (7). Rosalie van der Hoek en de Amerikaanse Lauren Davis rekenden met 6-4, 6-0 af met de Canadese Gabriela Dabrowski en Aleksandra Krunic uit Servië.

Gemengde dubbels
Rojer kwam nog eens in actie, samen met Ena Shibahara uit Japan is hij als achtste geplaatst bij de gemengde dubbels. Ook dat begon prima: het Britse wildcardduo Lloyd Glasspool/Jodie Burrage werd met 6-4, 7-5 verslagen.