AZ grijpt naast plek in Conference League-finale na verlies tegen West Ham United

AZ is er donderdag niet in geslaagd om de finale van de Conference League te bereiken. De Alkmaarders verloren in blessuretijd met 0-1 van West Ham United, dat een week eerder ook al wist te winnen van AZ.

AZ moest in de return een 2-1 nederlaag goed maken. Vooral na rust was de thuisploeg dicht bij de broodnodige treffer, maar telkens stuitte het op West Ham United-doelman Alphonse Areola. In blessuretijd maakte Pablo Fornals de 0-1 en was het definitief over voor de Alkmaarse ploeg.

AZ kan terugkijken op een goed Europees seizoen. De ploeg van Pascal Janssen werd overtuigend groepswinnaar en daarna schakelde de Alkmaarse ploeg Lazio Roma en Anderlecht uit op weg naar de halve finale van de Conference League. Nu wacht voor AZ nog de strijd om de derde plaats in de eredivisie, daarin heeft AZ twee punten achterstand op Ajax met nog twee wedstrijden te gaan.