Handballers Frankrijk en Denemarken naar WK-finale

De handballers van Frankrijk en Denemarken hebben zich geplaatst voor de finale van het wereldkampioenschap. De Denen zullen dan gaan proberen om voor de derde keer op rij de titel te pakken, wat nog nooit een land is gelukt. Frankrijk won tussen 2009 en 2017 vier van de vijf WK's, maar Spanje zat er in 2013 nog tussen.

Denemarken speelde in het Poolse Gdansk tegen Spanje, dat twee jaar geleden ook de halve finales haalde. Al vanaf het begin had Denemarken de overhand en halverwege stond de ploeg met 15-10 voor. In de tweede helft kwam Spanje echter ineens terug tot 21-20, maar dat konden ze net niet doorzetten: Denemarken hield stand en won met 26-23.

Frankrijk speelde in en tegen Zweden, dat ook in de halve finales stond op het vorige WK - de vier halvefinalisten waren allemaal hetzelfde. Frankrijk pakte in Stockholm een voorsprong in het tweede deel van de eerste helft en liep weg naar 16-12, waarna Zweden niet meer dichter dan twee punten van de Fransen af wist te komen: 31-26 was de eindstand.

De finale wordt zondagavond om 21.00 uur gespeeld.