NFL: Rams ontsnappen dankzij geweldige interception, Patriots kloppen Steelers

In de NFL is weer een volle speelweek afgewerkt, de tweede van het seizoen. Dat begon donderdagavond met een spannende strijd, waarin de Kansas City Chiefs nipt van de Los Angeles Chargers wonnen, maar we kijken hier even naar twee andere duels.

Los Angeles Rams - Atlanta Falcons
De Rams verloren hun openingswedstrijd van de Buffalo Bills en konden nu thuis aan de bak tegen de Atlanta Falcons. Dat begon lekker: quarterback Matthew Stafford bereikte Allen Robinson II in het eerste kwart voor een touchdown en Darrell Henderson Jr rende in het tweede kwart een touchdown binnen. Via een field goal van de Falcons en een touchdown pass van Stafford op Cooper Kupp gingen de Rams met 21-3 de rust in.

De kampioenen stoomden lekker door en vroeg in het derde kwart werd Kupp wederom gevonden door Stafford: 28-3. Langzaam kwamen de Falcons echter op dreef en met een 4-yard touchdown pass van Marcus Mariota kon Drake London scoren. Matt Gay trapte voor de Rams een field goal binnen en met negen minuten te gaan leek de 31-10 voorsprong geruststellend, maar de Falcons gaven bepaald nog niet op.

Met dik acht minuten te gaan werd Olamide Zaccheaus bereikt door Mariota, waarna Koo Younghoe het extra punt binnen trapte. Een blocked punt stelde Lorenzo Carter vervolgens in staat een 26-yard return touchdown te scoren, Mariota bediende London daarna voor de two-point conversion. Met 31-25 was het ineens toch spannend en in de slotfase leek het na balverlies zelfs nog helemaal mis te gaan voor de thuisploeg.

De Falcons kwamen naar voren en Mariota gooide een snaarstrakke pass naar wide receiver Bryan Edwards, die al klaar stond in de end zone. Daar was echter cornerback Jalen Ramsey met de interception van zijn leven en dat bracht de Rams dan toch de winst, hoewel de Falcons met een safety nog wel op 31-27 kwamen.

Pittsburgh Steelers - New England Patriots
Het duurde even voor de boel wat los begon te komen: tot in de laatste minuut van de eerste helft bleef het bij een field goal voor beide teams. Patriots-quarterback Mac Jones wist kort voor de rust Nelson Agholor te bereiken over 44 yards en met een heerlijke catch brachten ze de Patriots zo op voorsprong.

Damien Harris zorgde met een korte run voor 6-17 voor de Patriots, waarna de Steelers vroeg in het vierde kwart wat terug konden doen: Mitch Trubisky bereikte Pat Freiermuth over 8 yards en de two-point conversion op Diontae Johnson was ook raak, maar daar bleef het verder bij en dus won New England met 14-17.