Roland Garros: Nadal met moeite naar kwartfinales, Djokovic en Alcaraz overtuigen

Op Roland Garros zijn ook de eerste vier kwartfinalisten bij de mannen bekend. In tegenstelling tot bij de vrouwen gaat het prima met de toppers op de plaatsingslijst: de vier hoogstgeplaatste spelers in de bovenste speelhelft zijn ook de laatste vier die over zijn.

Wereldranglijstaanvoerder en titelverdediger Novak Djokovic had het weer bepaald niet moeilijk. Net als in zijn eerdere drie duels stond hij geen set af, dit keer tegen de toch als vijftiende geplaatste Argentijn Diego Schwartzman: 6-1, 6-3, 6-3.

Djokovic speelt in de kwartfinales tegen niemand minder dan dertienvoudig eindwinnaar Rafael Nadal. De Spanjaard speelde een wisselend duel met Felix Auger-Aliassime (9), maar na bijna 4,5 uur wist hij de Canadees er toch onder te krijgen: 3-6, 6-3, 6-2, 3-6, 6-3.

Alexander Zverev (3) stond in de achtste finales tegen de enige overgebleven verrassing in de speelhelft, de Spaanse qualifier Bernabé Zapata Miralles. Die gaf ook tegen de mondiale nummer drie bijzonder goed partij in het toernooi van zijn leven, maar de mondiale nummer 131 sneuvelde wel: 7-6 (11), 7-5, 6-3.

Zverev kruist in de kwartfinales de degens met een van de titelfavorieten. De als zesde geplaatste Spaanse tiener Carlos Alcaraz liet de Rus Karen Khachanov (21) weinig kans en stuurde hem met 6-1, 6-4, 6-4 overtuigend naar huis.