'Marco Borsato vergreep zich aan 13-jarig meisje'

Marco Borsato heeft zich volgens Jan Roos en Dennis Schouten vergrepen aan een meisje van 13 en een meisje van 15. Dat stellen ze in de Roddelpraat-aflevering die woensdag online is gezet en insloeg als een bom.

Roddelpraat heeft, zo zegt Jan Roos, diverse mensen in het entertainmentvak gesproken die los van elkaar hetzelfde verhaal vertelden, "Het gebeurde tijdens de bekende barbecues van Marco Borsato voor zijn voicekids-team", beweren Roos en Schouten. "Daar heeft hij ten minste twee meisjes overal betast, op alle plekken die vrouwelijk en prive zijn. Een van die meisjes schreef het op in haar dagboek. De moeder confronteerde Borsato die het bekende. Wat hij niet wist dat ze het gesprek opnam. Ze ging ermee naar John van den Heuvel die er niets mee wilde doen."

Het rare is dat de moeder vervolgens geen aangifte deed want ze wilde niet dat haar kind in de media terecht zou komen en gepest zou worden. Waarom ze dan wel met de opname naar Van Den Heuvel ging is niet consequent. Maar volgens Roddelpraat weet de hele media er al van en durft niemand er wat van te zeggen.

Warchild
Vorige week zegde Borsato al ineens een Warchild-campagne af, waar Marco toch al 22 jaar ambasadeur is. Jan Roos zegt nu dat Warchild hem heeft gecanceld. De geruchten rond Borsato en misbruik gonzen al langer rond. Dit komt bovenop de video's van Yvonne Coldeweijer die vorige week vrijdag met het nieuws kwam dat Borsato nog steeds vreemdgaat en het doet met iemand uit de fanclub. In de wei tussen koeien.

Marco Borsato houdt zich vooralsnog stil. Is zijn concertreeks en de Warchild-campagne hierom gecanceld, of bereidt Borsato zich voor op een tegenaanval. Want bewijzen hebben we nog niet gezien. Overigens heeft Roddelpraat wel Borsato om een reactie gevraagd. Die is er niet gekomen.

In een FOK!poll denkt eenderde van de stemmers dat er nog meer dirt aankomt.