Uitslag FC Twente - NEC

FC Twente heeft vanmiddag de competitiewedstrijd tegen NEC verloren. In Enschede werd het 1-2.

De Nijmegenaren begonnen beter aan de wedstrijd dan Twente, maar tot echt grote kansen leidde het nog niet. In de gehele eerste helft was er geen enkel schot op doel gelost bij beide ploegen.

De tweede helft was voor de toeschouwers een stuk beter om te kijken. In de 50e minuut was het Tavsan die NEC op voorsprong bracht. Hij kreeg de bal in zijn voeten gespeeld en bracht de 0-1 op het bord. In de 58e minuut kwam Twente weer op gelijke hoogte. Het was Misidjan die de bal in de lange hoek schoot. De ploeg uit Enschede begon aan te dringen en kreeg via Rots tot tweemaal een kans om op voorsprong te komen. Bij de tweede poging schoot hij de bal via een tegenstander net naast het doel. Ook Vlap (naast) en van Wolfswinkel (kopbal) kregen kansen die ze niet konden verzilveren.

Het was echter NEC dat weer op voorsprong kwam. Pröpper verspeelde de bal nadat hij erover struikelde en het was vervolgens Vet die de 1-2 erin schoot. Dit was ook de eindstand.

FC Twente

1 - 2

N.E.C. Nijmegen

58' Misidjan    50' Tavsan
 76' Vet

Gele kaart: Troupée, Pröpper, (FC Twente), Okita, El Karouani, Vet, Odenthal, (N.E.C. Nijmegen)

Stadion: Grolsch Veste, Enschede