PSV haalt Marco van Ginkel voor vijfde keer naar Eindhoven

Marco van Ginkel is nu definitief speler van PSV. De 28-jarige middenvelder is dolblij met zijn overstap, zo vertelde hij na het ondertekenen van zijn contract voor twee jaar.

De definitieve terugkeer van Van Ginkel naar Eindhoven hing al geruime tijd in de lucht. De middenvelder werd in 2013 door Chelsea overgenomen van Vitesse, speelde daarna op huurbasis voor AC Milan en Stoke City, voordat hij in de winterstop van 2015/16 voor het eerst werd verhuurd aan PSV. Hij keerde daarna terug naar Londen en revalideerde van een knieblessure om in december 2016 terug te keren naar het Philips Stadion.

Ook in 2017/18 werd hij daarna door PSV gehuurd van Chelsea, waarna hij wederom onder het mes moest vanwege een knieblessure. Hij kwam twee seizoenen niet in actie en keerde in het begin van het seizoen 2020/21 voor een vierde keer terug bij PSV. Zijn contract bij Chelsea loopt af en kon dus zonder transfersom de overstap naar PSV maken. 

Nu heeft de club hem ook daadwerkelijk gepresenteerd. "Ik denk dat iedereen inmiddels wel weet dat ik me thuis voel bij PSV", aldus Van Ginkel via de clubkanalen. "PSV is altijd goed voor mij geweest. De club heeft me geholpen tijdens mijn herstel en het contact tussen mij en PSV was ook in tijden dat ik hier niet speelde altijd hecht. Het afgelopen jaar heb ik hier weer mogen ervaren wat het is om profvoetballer te zijn en ik ben ervan overtuigd dat ik een bijdrage kan leveren aan de ambities van PSV. Ik kijk er naar uit om te strijden om het kampioenschap, plaatsing voor de groepsfase van de Champions League en wil een voorbeeld zijn voor de talentvolle spelers in onze selectie."

Na Joël Drommel, André Ramalho en Philipp Mwene is Van Ginkel de vierde versterking voor komend seizoen. Hij sluit op 25 juni aan bij de eerste training van PSV in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een maand later wacht direct de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. De tweede voorronde van de Champions League tegen Galatasaray.