FOK! Wat een weer: tijdelijk droog en meer zon

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Moggé

Dat was gisteren wel een dagje met van alles wat. Overdag nam de bewolking snel toe en ontstonden er buien en gebieden met aanhoudende regen. Met name in het zuidwesten vielen er een paar zware onweersbuien met hagel. Deze trokken maar heel langzaam naar het noorden toe en ging tegelijkertijd over in een regenzone. Elders ontstonden er ook een paar flinke buien, zoals in Friesland en het westen van Overijssel. Ook hier kwam onweer bij voor.

Mij zat het helaas niet mee. In een paar uurtjes regenval viel er slechts 1 mm. Een beetje een troosteloze dag dus. De buien zijn er nog wel even en dan bij voorkeur nog steeds het zuidwesten. Na een uur of 8 moet de buienactiviteit geleidelijk gaan afnemen.

Vandaag lijkt de beste dag van de week te worden. Op veel plaatsen zijn er perioden met zon. Op heel veel plaatsen blijft het ook droog, maar een lokale bui in het zuiden is wel mogelijk. Eigenlijk een uitstekende dag morgen. De wind is westelijk en neemt iets toe, maar stelt nog steeds niet veel meer voor dan een kracht 3 tot 4. Het wordt hierbij rond de 17 graden. Aan zee iets lager.

Donderdag duiken er weer buien op. 

Fijne avond!  

Haaksbergen zonsondergang (Foto: spylacopa_68)
Een prachtige zonsondergang in Haaksbergen. Spylacopa_68 is er even een paar dagen tussenuit. (Foto: Spylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.