Uitslag ADO Den Haag - Feyenoord

In de strijd tegen degradatie heeft ADO Den Haag prima zaken gedaan. De hekkensluiter won vanmiddag de thuiswedstrijd tegen Feyenoord met 3-2.

Al na drie minuten kwamen de Rotterdammers op voorsprong. Het was Bozeník, de vervanger van de geschorste Berghuis, die Feyenoord koppend op 0-1 bracht. Tien minuten later kwam ADO weer op gelijke hoogte. Arweiler kwam alleen op het Rotterdamse doel af en wist de bal in de verre hoek te schuiven.

ADO kreeg in de 30e minuut een strafschop na een overtreding op van Ewijk. El Khayati benutte de penalty. In het vervolg van de eerste helft hadden de Rotterdammers het moeilijk met de counters van de thuisploeg. ADO kreeg een paar kansen maar gescoord werd er niet.

ADO kwam beter uit de kleedkamer,maar het was Feyenoord die in de 59e minuut een grote kans op de gelijkmaker had. Een kopbal van Geertruida wordt echter op de doelman gepakt door doelman Fraisl. Twee minuten later was het raak voor de thuisploeg doordat El Khayati de 3-1 binnen schoot.

De thuisploeg kreeg ook in het vervolg kansen, maar verzuimde die te verzilveren. In de 70e minuut was het invaller Jørgensen die de Rotterdammers op 3-2 bracht. In de jacht op de gelijkmaker slaagde Feyenoord er in de rest van de wedstrijd niet meer in om kansen af te dwingen. Vlak voor tijd werd bovendien Toornstra na zijn tweede geel van het veld gestuurd. 

ADO Den Haag

3 - 2

Feyenoord

 13' Arweiler
 30' El Khayati(pen)
 59' El Khayati
   3' Bozenik
 70' Jörgensen
 
 Gele kaart: Besuijen, v.Ewijk, Kramer, (ADO Den Haag), Senesi, Pratto, Bozenik, (Feyenoord)
 Rode kaart: , Toornstra (90 5/2xg) (Feyenoord)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 0
Arbiter: v.Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
raisl
v.Ewijk
Zuiverloon
Pinas
Kemper
Goossens
El Khayati (Catic/78)
De Boer
Besuijen (Familia-Castillo/79)
Arweiler (Kramer/ 61)
Adekanye (Mokhtar/61)
  Bijlow
Geertruida
Botteghin
Senesi
Malacia (Haps/46)
Toornstra
Fer (Pratto/81)
Kökçü (Diemers/46)
Sinisterra (Jörgensen/46)
Bozenik
Linssen (Teixeira/29)