EL: United hakt Roma in de pan, Villarreal klopt Arsenal

Voor de liefhebber keren we nog even terug naar donderdagavond en wel naar de eerste wedstrijden in de halve finales van de Europa League. Manchester United ontving AS Roma, terwijl Villarreal bezoek kreeg van Arsenal.

Op Old Trafford bracht Bruno Fernandes de thuisploeg al na negen minuten op voorsprong, maar Lorenzo Pellegrini wist zes minuten later een penalty te verzilveren: 1-1. Edin Dzeko bracht de Romeinse bezoekers tien minuten voor rust zelfs op voorsprong, maar na de onderbreking ging United los.

Edinson Cavani tekende kort na rust voor de gelijkmaker, een dik kwartier later maakte de Uruguayaan ook de 3-2. Fernandes mocht een paar minuten later vanaf elf meter aanleggen en stelde niet teleur, Paul Pogba tekende voor de 5-2 en in de slotfase bracht de jonge Mason Greenwood de eindstand op 6-2.

Dankzij Manu Trigueros kwam Villarreal in Spanje al na vijf minuten op voorsprong, Raúl Albiol verdubbelde de score binnen een half uur. In het restant van de wedstrijd viel helaas slechts één goal te melden: Nicolas Pépé was in de 73e minuut vanaf elf meter trefzeker en tekende zo voor de 2-1 eindstand.