Premier League Darts: twee negendarters, Clayton op kop

De Premier League Darts kent vanwege de COVID-19-situatie een ander seizoen dan normaal. Er staan zestien speelavonden en een avond playoffs gepland, maar die worden allemaal afgewerkt in Milton Keynes en in reeksen van meerdere avonden achter elkaar. De eerste week zit er inmiddels op, iedereen heeft nu vijf wedstrijden gespeeld.

Het meest opvallende is dat er al twee negendarters te noteren vielen. Op de derde avond was het raak voor Jonny Clayton, die in een fenomenaal goed duel afrekende met José de Sousa: 7-3, waarbij Clayton gemiddeld 105 gooide - én een negendarter wierp - en De Sousa zelfs op ruim 108 uit wist te komen. De Portugees gooide een dag later tegen Nathan Aspinall - na een stukje fout rekenen - zelf een negendarter, maar bleef wel steken op een 6-6 gelijkspel.

De eerste whitewash staat ook al op de borden: Dimitri van den Bergh rekende op avond drie met 7-0 af met Glen Durrant, die er tot nu toe bijzonder weinig van bakt. Hij kwam in vijf wedstrijden geen enkele keer boven de 90 punten gemiddeld uit en staat als enige op vijf verliespartijen. De Sousa staat er niet ver voor: hij won vrijdag van Van den Bergh en speelde gelijk tegen Aspinall en Rob Cross.

Clayton is na de openingsweek de leider. De Welshman boekte zeges op Durrant, De Sousa en Gary Anderson, speelde gelijk tegen Peter Wright en verloor van Rob Cross. Van den Bergh, Aspinall, Michael van Gerwen en Wright volgen met twee zeges en twee gelijke spelen; Cross, James Wade en Anderson staan op twee zeges, één gelijkspel en twee nederlagen, De Sousa en Durrant bungelen er achteraan.

Op 19 april begint de tweede week, dan worden er vier avonden achter elkaar gespeeld.