Marko: "Vettel had jaar pauze moeten nemen"

Na een rampjaar bij Ferrari lijkt ook het nieuwe autosporthuwelijk van Sebastian Vettel niet echt een gelukkige te zijn. In het eerste raceweekend van het seizoen lijkt Vettel nog niet te uitblinken en lijkt de Aston Martin niet zo competetatief als gehoopt. Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko herhaalde dat hij vindt dat Vettel een jaartje pauze had moeten nemen.

"Maar ik was al van mening, en dat heb ik jullie ook verteld, dat hij een jaar pauze had moeten nemen. Dan had hij goed bij zichzelf te rade moeten gaan over wat hij echt wil", aldus Marko, zo vertelde hij bij Formel1.de.

"Ik denk persoonlijk dat er volgend jaar wel het één en ander mogelijk is in de Formule 1. Maar goed, dat heeft hij niet gedaan. Nu zit hij bij Aston Martin, een team dat net als Mercedes last heeft (van de nieuwe reglementen). Die auto's lijken ook erg op elkaar. De eerste race heeft daardoor absoluut nog niet de gewenste bevrijding opgeleverd", zo lezen we op Motorsport.com.

Waar Mercedes echter wel een goed resultaat wist te halen lijkt Aston Martin de problemen vooralsnog niet op te kunnen lossen. "Daarvoor moeten we even terug naar de test, waarbij Mercedes ook een instabiele achterkant had. Het is Mercedes met alle ervaring en mogelijkheden echter gelukt om die achterkant te stabiliseren. Aston Martin is daar, voor zover ik heb kunnen zien, nog niet in geslaagd. Dat betekent dat ze straks nog wel een stabielere auto kunnen krijgen, al komen ze daarmee nog niet in de buurt van Mercedes", legt Marko uit.

Volgens de Red Bull-adviseur moet de oorzaak van het slechte resultaat niet bij Vettel gezocht worden. "Het verschil van anderhalve seconde met Mercedes ligt in mijn optiek niet alleen aan Vettel, dat zit voor een belangrijk deel in de auto. Aston Martin is momenteel het zesde à zevende team. Maar met de Mercedes-motor en de mogelijkheden die ze hebben, moeten ze nog wel iets kunnen stijgen."