UFC: tussendoortje in de APEX

Even een simpel tussendoortje dit weekeinde met MMA-gala UFC Vegas 22. Veteraan Derek Brunson mocht het in de uitsmijter van de avond opnemen tegn Kevin Holland. Niet echt een publiekstrekker, net als de hele card overigens, maar zeker niet onaangenaam om nog eens na te kijken.

In een avond waar het grote nieuws rondom het vertrek van kampioen Khabib Nurmagomedov domineerde moesten beide vechters heel wat uit de kast halen om enigszins de voorpagina's van het nieuws te halen. Het grondwerk bleek de doorslaggevende factor te zijn in dit gevecht. Het spektakel van Holland werd de grond ingeboord door het degelijke werk van de veteraan. Nadat de hele avond doordrenkt was met knockouts, ging deze partij over de volle vijf ronden.


Brunson neemt initiatief (Foto: Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images)

Het plezier dat Holland in de octagon uitstraalt is iets waarmee hij fans kan bekoren. Een verlies hoeft dus niet direct een stap terug te zijn voor de gangmaker, die tijdens de rustpauze nog wat advies vroeg aan Nurmagomedov die vlakbij de kooi zat. Maar als je tegen een degelijke MMA-vechter als Brunson staat, dan moet je meer meebrengen dan spektakel, dan moet je je kansen pakken.

Die kansen kwamen voor Holland in de tweede ronde. Brunson liep 'te wankelen' en Holland had dat uit kunnen buiten. Deed ie niet. Sterker nog, Brunson wist hem op de grond te krijgen. In de vierde ronde was Brunson buiten adem, maar Holland wist ook daar geen voordeel uit te halen.

In de vijfde ronde had Holland de dominante positie op de grond, maar Brunson wist zich vrij makkelijk los te werken en ook daarmee werd Holland te kijk gezet. Spektakel is leuk, maar als je in de top mee wilt draaien heb je meer nodig.

Maar goed, Holland kan nog een tijdje mee en dit was een mooi leermoment voor hem. Het potentieel dat in hem ziet moet echter wel omgezet worden in daden. Een talent die niet verder komt dan de subtop gaat snel vervelen en Holland moet daarvoor waken.

De toekomst voor Holland? Misschien een gewichtsklasse lager. "Ik ga maar eens met een diëtist praten om naar de 170 lbs te gaan", aldus de verliezer.   Een mooi gevecht tegen Belal Mohammad ligt dan in het verschiet. Beide vechters lopen elkaar regelmatig uit te dagen en vooral Holland ziet het wel zitten.

De toekomst zal leren of Holland de kilo's kan missen.

Wil je ook meepraten over de UFC of MMA in het algemeen, doe dat dan hier op het FOK!-forum!

Volledige uitslag UFC Vegas 22 met daarna nog een aantal hoogtepunten van de avond:
Derek Brunson verslaat Kevin Holland na jurybesluit (49-45, 49-46 x2)

Max Griffin verslaat Song Kenan na knockout (stoten, ronde 1)
Montserrat Ruiz verslaat Cheyanne Buys na jurybesluit (29-27, 29-28 x2)
Adrian Yanez verslaat Gustavo Lopez na knockout (stoten, ronde 3)
Tai Tuivasa verslaat Harry Hunsucker na TKO (stoten, ronde 1)
Macy Chiasson verslaat Marion Reneau na jurybesluit (29-28 x3)
Grant Dawson verslaat Leonardo Santos na knockout (stoten ronde 3)
Trevin Giles verslaat Roman Dolidze na jurybesluit (29-28 x3)
Montel Jackson verslaat Jesse Strader na TKO (stoten, ronde 1)
Bruno Silva verslaat JP Buys na TKO (stoten, ronde 2)