FOK! Wat een weer: regen en sneeuw

winterbanner

Welkom!

Het was best een redelijke dag. Na de nachtelijke buien met alles erop en eraan trokken de buien in de loop van de ochtend geleidelijk weg of loste op. De laatste bui met hagel viel hier rond half 12. De rest van de dag wisselde mooie wolken en zonnige perioden elkaar af. De maxima lagen rond de 5 graden. 

Inmiddels neemt de bewolking alweer toe op nadering van een nieuwe storing. Daar gaat ook neerslag uit vallen. In het westen zal het om doodgewone regen gaan, maar hoe verder je landinwaarts gaat hoe meer de neerslag overgaat in sneeuw. Ik denk dat alles ten oosten van de lijn Leeuwarden - Utrecht- Eindhoven kans maakt op een wit laagje. Het zal niet heel veel zijn, maar 1 tot 3 cm zou wel mogelijk moeten zijn. Helaas voor de westerlingen dus weer niks. Daar blijven de minima ook boven 0, maar in het binnenland zakt het kwik tot rond of iets onder het vriespunt.

Er is dus een gerede kans op gladheid. Daarvoor is code Geel afgekondigd.

Morgenochtend trekt de neerslag naar Duitsland weg, en dan wordt het op de meeste plaatsen droog. Een enkel spatje regen blijft nog wel mogelijk. Veel zon hoeven we niet te verwachten. De wind is matig tot vrij krachtig uit zuidwest, en draait later naar noordwest. Het kwik stijgt naar ongeveer 5 graden.

Donderdag en vrijdag kan er veel neerslag vallen. Mogelijk sneeuw in het noorden, maar dat is nog erg onzeker. Komen we later op terug. 

Fijne avond!  

 

Bomkrater in de Zeepe Duinen (Foto: Scherpschutter)
Bomkrater in de Zeepe Duinen (Foto: Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.