FOK! Wat een weer: gladheid en winterse perikelen

winterbanner

Hallo! 

Na een prachtig uitgebreid weerbericht van onze enige echte weerman, die we wellicht weer wat vaker gaan zien een wat standaard weerbericht, hoewel niet alles is veranderd. Inmiddels zijn de eerste meldingen van sneeuw binnengekomen en mogen we de deur uit om te checken of het wel echt sneeuw is. 

Vandaag breekt de zon er geregeld door en is het op de meeste plaatsen droog. Een nieuwe storing trekt van Frankrijk naar Duitsland en de neerslagzone daarvan kan tot over het zuiden van ons land reiken. Dit lijkt vooral sneeuw te zijn en zeker in Limburg kan het opnieuw wit worden. De meeste neerslag lijkt echter voor de Ardennen te zijn. Daar kan zo'n 15 cm sneeuw vallen. Met een beetje stuwing nog wat meer. Maar ook in de heuvels van Limburg kan plaatselijk een paar cm vallen. Het kan dus opnieuw glad worden. 

Bij dit alles is het overdag een graad of 4, maar zakt in de avond snel weg richting het vriespunt. De westelijke wind is matig tot vrij krachtig.

Fijne zondag!  

Schouwen (Foto: Scherpschutter)
Het platteland van Schouwen. Scherpschutter maakte gister even een tussenstopje voor het boodschappen doen. (Foto: Scherpschutter)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.