Dumoulin stopt tijdelijk met wielrennen

Tom Dumoulin heeft besloten om een pauze in zijn wielercarrière in te lassen. De Limburger heeft besloten in samenspraak met zijn ploeg Jumbo-Visma om voor onbepaalde tijd met onbetaald verlof te gaan.

"Ik wil het heel graag heel goed doen voor heel veel mensen", verklaart de 30-jarige Dumoulin op de website van zijn ploeg Jumbo-Visma waarom hij voorlopig niet in het profpeloton te vinden is.

"Ik wil graag dat de ploeg blij met mij is, dat de sponsoren blij zijn, dat mijn vrouw en mijn familie blij zijn. Daardoor wil ik het voor iedereen goed doen, maar ben ik mezelf het afgelopen jaar een beetje vergeten. Wat wil ik, de mens Tom Dumoulin met zijn leven op dit moment?"

"Dat is een vraag die al een paar maanden aan het opborrelen is. Maar ik krijg de tijd niet om die vraag te beantwoorden. Het leven van een profrenner gaat altijd maar door."

De komende tijd wil Dumoulin voor zichzelf besluiten of hij nog wel profwielrenner wil zijn. En mocht de 30-jarige Limburger besluit door te gaan dan wil hij kijken hoe hij wil doorgaan. Zoals het de afgelopen periode ging werd hij volgens eigen zeggen ongelukkig van.

"Het voelt echt heel goed. Alsof er een rugzak van 100 kilogram af is gegaan. Ik werd meteen helemaal vrolijk wakker, het voelt zo goed dat ik eindelijk het besluit heb genomen tijd te nemen voor mezelf. Dat zegt genoeg, denk ik."

Afgelopen vrijdag leek er niks aan de hand met Dumoulin. Het programma van de Nederlander werd officieel bekend gemaakt en de winnaarzou beginnen met Strade Bianche, daarna was het plan als kopman te starten in Tirreno-Adriatico en vervolgens de eensdagskoersen Milaan-San Remo, E3 Saxo Bank Classic en de Ronde van Vlaanderen te rijden. Na een rustperiode zou hij vervolgens herbeginnen in de Ronde van Romandië met de focus op de Tour de France, waar hij samen met Primoz Roglic en Steven Kruijswijk de kopstukken zou zijn van Jumbo-Visma.