Uitslag PEC Zwolle - AZ

AZ heeft voor de zevende keer dit seizoen gelijkgespeeld. In de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle kwamen de Alkmaarders niet verder dan 1-1.

Na negen minuten kwam PEC al op voorsprong via Pelle Clement. De aanvallende middenvelder kreeg net voldoende zijn schoen tegen een voorzet van Eliano Reijnders aan waarmee hij de thuisploeg op voorsprong zette. PEC Zwolle bleef goed spelen en de 1-0 was dan ook een terechte ruststand.

In de tweede helft ging AZ beter spelen en was het vooral Zwolle dat achter de bal aanliep. Halverwege de tweede helft kwam AZ dan ook langszij via Fredrik Midtsjø, die vanaf de rand van de zestien met een geplaatst schot raak schoot.

Een kwartier voor tijd waren de Alkmaarders via Teun Koopmeiners nog dicht bij de zege. De aanvoerder van AZ schoot buiten bereik van PEC-doelman op de lat, waardoor de thuisploeg goed weg kwam. In het vervolg van de wedstrijd hield PEC Zwolle goed stand.

PEC Zwolle

1 - 1

AZ

9' Clement    67' Midtsjö

Gele kaart: Kersten, (PEC Zwolle),

Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle