Bokser Canelo maakt gehakt van kampioen Smith, Gongora stunt

We keren nog even terug naar het afgelopen weekeinde, want in de diverse boksringen op aarde werd stevig geknokt. Meerdere wereldtitels stonden op het spel, vooral in de middelste gewichten.

Saul Canelo Alvarez (53-1, 36 KO's) - Callum Smith (27-0, 19 KO's)
Vooraf werd met name van het duel tussen Canelo en Smith veel verwacht: de ongeslagen Brit zette zijn WBA Super en The Ring-wereldtitels in het supermiddengewicht (-76,2kg) op het spel, ook de vacante WBC-titel lag te wachten in het Texaanse San Antonio, waar zowaar flink wat publiek aanwezig was.

Al heel snel bleek dat Smith totaal niet opgewassen was tegen de veel kleinere Canelo, die hem alle hoeken van de ring liet zien. De Brit bleef indrukwekkend genoeg twaalf ronden op de been, maar Canelo werd overtuigend aangewezen als winnaar en verdedigde zo zijn positie als beste pound-for-pound bokser ter wereld.

Gennadiy Golovkin (40-1, 35 KO's) - Kamil Szeremeta (21-0, 5 KO's)
In Hollywood in Florida stond Canelo's Kazachstaanse evenknie, Gennady Golovkin, ook weer in de ring. Hij verdedigde zijn IBF- en IBO-wereldtitels in het middengewicht (-72,6kg), die hij in oktober vorig jaar had gewonnen van Sergiy Derevyanchenko. Szeremeta vocht in zijn eerste wereldtitelgevecht en was, simpel gezegd, niet goed genoeg: na zeven ronden vond men het welletjes geweest.

Ali Akhmedov (16-0, 12 KO's) - Carlos Gongora (18-0, 13 KO's)
Met de vacante IBO-wereldtitels in het supermiddengewicht op het spel leek toptalent Akhmedov de grote favoriet. In de eerste ronden maakte hij dat ook waar, maar Gongora kwam alsmaar beter in het gevecht en begon steeds meer rake klappen uit te delen.

Naarmate het gevecht vorderde kreeg de Ecuadoriaanse underdog er steeds meer zin in en in de twaalfde ronde was Akhmedov zelfs kansloos. Met een dikke minuut te gaan maakte Gongora er op indrukwekkende wijze een einde aan en dus mocht hij zich na zijn eerste wereldtitelgevecht kronen tot wereldkampioen.

Ilunga Makabu (27-2, 24 KO's) - Olanrewaju Durodola (34-7, 31 KO's)
Ook in het Congolese Kinshasa was het feest en wel voor Makabu: de regerend WBC-wereldkampioen verdedigde zijn titel in het cruisergewicht (-90,7kg) door de Nigeriaan Durodola overtuigend het nakijken te geven. Makabu verdedigde zijn vorig jaar tegen Michal Cieslak gewonnen wereldtitel daarmee voor het eerst.