Guardiola verlengt bij Manchester City

Trainer Pep Guardiola heeft zijn contract bij Manchester City verlengd. De 49-jarige Spanjaard tekent voor twee jaar blij en blijft tot de zomer van 2023. Guardiola is al sinds de zomer van 2016 werkzaam bij Manchester City en is bezig aan zijn vijfde jaar bij The Citizens. Het is beduidend langer dan de periodes van de oud-international bij Barcelona (2008-12) en Bayern München (2013-16).

De huidige verbintenis met Guardiola liep na dit seizoen af. De geruchtenmolen kwam al op gang met wat zijn toekomst brengen zal. Nu er tijdens de interlandperiode een akkoord is bereikt, kunnen alle geruchten de prullenbak in. Guardiola won sinds zijn komst naar Engeland twee landstitels, een FA Cup, drie keer de League Cup en twee keer het Community Shield. De ambitite is er nog steeds om met City de Champions League te winnen. 

Nu duidelijk is dat Guardiola van plan is om bij Manchester City te blijven, opent dat ook mogelijkheden om Lionel Messi volgend jaar zomer alsnog naar het Etihad Stadium te halen. Afgelopen zomer bleef de komst van de Argentijn uit, maar zijn contract bij Barça loopt in 2021 af. Het is alleen de vraag of de oliesjeiks het salaris van Messi kunnen of willen betalen.