Alex Ovechkin op cover NHL 21, release 16 oktober

Alexander Ovechkin, de captain en superster voor de Washington Capitals, staat dit jaar op de cover van NHL 21. Tevens heeft EA Sports ook de releasedatum bekend gemaakt voor het dertigste deel van de ijshockeygame: 16 oktober.

Alexander Ovechkin stond al eerder op de cover van de NHL-serie: in NHL 07, pas zijn tweede professionele jaar, stond hij al op de hoes. Dat hij nu weer op de cover staat is met goede reden: Ovechkin heeft 706 keer gescoord tijdens zijn lange loopbaan als ijshockeyspeler en er is een goede kans dat hij Wayne Gretzky voorbij gaat voor zijn pensioen, die door velen als de beste speler wordt gezien die de NHL ooit gekend heeft. Ovechkin speelt al sinds 2004 bij de Capitals en had een sleutelrol bij de winst van de eerste Stanley Cup voor het team in 2018. Samen met Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins) wordt Ovechkin tot de grootste speler van zijn generatie gerekend.

Wat betreft gameplay lijkt er een verbetering te komen voor de Be a Pro-modus, waar veel fans al lang op hebben lopen wachten. Net zoals FIFA krijgt NHL 21 straks cutscenes waarin je persconferenties moet geven en samen moet werken met de staf van je team. Ook wordt de trukendoos voor spelers uitgebreid: in de trailer zien we Andrei Svechnikov van de Carolina Hurricanes de "Michigan" doen om een goalie in de luren te leggen, een verwijzing naar de uiterst moeilijke goal die hij vorig jaar scoorde tegen de Calgary Flames. Dat wil niet zeggen dat goalies bij voorbaat kansloos zijn: volgens EA wordt het nog moeilijker gemaakt om te scoren tegen goalies in NHL 21.

NHL 21 komt uit voor PlayStation 4 en Xbox One. In tegenstelling tot FIFA en MADDEN maakt NHL 21 niet de overstap tot de volgende generatie consoles: niet geheel verrassend gezien die franchises populairder zijn, en omdat de vorige keer dat de NHL-franchise de overstap maakte naar de PlayStation 4 en Xbox One een hoop de mist in ging. De game komt ook een maand later dan gepland: EA wijst daarvoor naar de coronacrisis die ook al veel andere games heeft vertraagd.