The Outer Worlds is uit voor Nintendo Switch

Vandaag hebben Private Division, Obsidian Entertainment en Virtuos bekendgemaakt dat de singleplayer RPG The Outer Worlds verkrijgbaar is voor Nintendo Switch.

De game werd gecreëerd door game directors Tim Cain en Leonard Boyarsky, de originele makers van Fallout, en het team bij Obsidian Entertainment, ontwikkelaars van Fallout: New Vegas, Star Wars: Knights of the Old Republic II, South Park: The Stick of Truth en de Pillars of Eternity-franchise.

Het verhaal speelt zich af in een kolonie aan de rand van het heelal, die bestuurd wordt door meedogenloze bedrijven. Je ontwaakt uit een diepe cryogene slaap en ontdekt dat je misschien wel de enige bent die de kolonie kan redden of verdoemen. De beslissingen die je neemt als je allerlei gedenkwaardige figuren tegenkomt, zullen het lot van de Halcyon-kolonie bepalen. Word je een held die verliefd naar de sterren kijkt? Een wrede schurk? Een klunzige interstellaire ramp met een maanmannetjeshelm? De keuze is aan jou.

The Outer Worlds is nu voor €59,99 zowel fysiek als digitaal verkrijgbaar voor Nintendo Switch. De game werd eerder al uitgebracht voor PlayStation 4, Xbox One en pc.