Kane is terug in Command & Conquer: Remastered Collection

Ter ere van het 25-jarig bestaan van Command & Conquer heeft Electronic Arts Command & Conquer Remastered Collection uitgebracht op PC via Origin en Steam, en als onderdeel van een Origin Access Premier-abonnement.

Command & Conquer Remastered Collection is ontwikkeld door EA en een aantal leden van het oorspronkelijke Westwood Studios-team bij Petroglyph. De bundel bestaat uit Command & Conquer: Tiberian Dawn, Command & Conquer: Red Alert en de drie uitbreidingspakketten: Covert Ops, Counterstrike en The Aftermath. De real-time strategiegames hebben nu native 4K-ondersteuning, vernieuwde multiplayer, een verbeterde UI, een door Frank Klepacki geremasterde soundtrack, ondersteuning voor modding en nog veel meer.

Het spel is vanaf de eerste dag gebouwd voor de community, en sinds de prille preproductie heeft een Community Council 24 uur per dag en 7 dagen per week contact gehad met de teams van EA en Petroglyph om feedback te geven tijdens de ontwikkeling. Deze feedback heeft vorm gegeven aan features zoals een vernieuwde UI, een bijgewerkte besturing, een Map Editor en een gemoderniseerde online multiplayer-ervaring, met aangepaste games, 1v1 quick match, Elo-matchmaking, klassementen, herhalingen en nog veel meer.

"Onze topprioriteit bij de ontwikkeling van de Remastered Collection was ervoor zorgen dat het hart van Command & Conquer te voelen is vanaf het moment waarop je het spel opstart", aldus Jim Vessella, Lead Producer bij EA. "We hebben hand in hand gewerkt met de Westwood-veteranen van Petroglyph om te garanderen dat de iconische gameplay authentiek blijft, en tegelijkertijd hebben we belangrijke features voor een moderne spelervaring toegevoegd. We kunnen niet dankbaar genoeg zijn voor de ondersteuning van de C&C-community tijdens deze reis, en vooral de feedback van de Community Council is cruciaal geweest om deze liefdesbrief tot leven te brengen."

Command & Conquer Remastered Collection bevat vernieuwde graphics en textures van Lemon Sky Studios met native 4K-ondersteuning. Frank Klepacki, de componist van de originele C&C-titels, heeft zeven uur muziek voor het project geremasterd, inclusief meer dan 20 tracks die opnieuw zijn opgenomen met The Tiberian Sons. Daarnaast is de broncode open source onder de GPL. Eerder deze week zijn TiberianDawn.dll, RedAlert.dll en de corresponderende broncode vrijgegeven onder GPL-licentie versie 3.0, zodat de modders in de community los kunnen gaan.

Command & Conquer Remastered Collection is verkrijgbaar op Steam en Origin voor €19,99. De FOK!review kun je hier lezen.