Wielerploegen CCC staan op omvallen

Door financiële problemen bij hoofdsponsor CCC is de toekomst van de wielerploegen CCC Team en CCC-Liv onzeker. CCC, een Poolse schoenenfabrikant, zit in zwaar weer vanwege de gevolgen van de coronacrisis. Doordat er geen wielerwedstrijden zijn krijgt CCC ook geen publiciteit in de media.

CCC is sinds 2019 de hoofdsponsor van de WorldTour-ploeg CCC Team van onder andere Greg van Avermaet, Mateo Trentin en Ilnur Zakarin. Het Poolse bedrijf is sinds dat jaar ook sponsor van de ploeg rondom Marianne Vos.

In het eerste kwartaal van 2020 was de omzet van CCC negen procent lager dan in het jaar daarvoor en de beurswaarde is met maar liefst 80% gedaald.

Het sponsorcontract loopt nog door tot en met 2021 maar volgens eigenaar Dariusz Milek kan CCC niet anders dan de sponsoring beëindigen.

“We hebben een contract dat ons verplicht voor dit jaar en voor het volgende, maar het bedrijf moet en wil zich tegen lage kosten terugtrekken, omdat de fietsers simpelweg geen diensten verlenen”, aldus Milek in de Poolse media. “We hebben geen 265 wedstrijddagen bij Eurosport meer. Het heeft dus geen zin om in deze sponsoring te investeren, omdat we er geen baat bij hebben.”