Kim Jong-un vermist

Dikke paniek onder de liefhebbers van dikke dictators: niemand minder dan Kim Jong-un is vermist. De Geliefde Gerespecteerde Leider is al sinds 25 januari niet meer in het openbaar gezien en Noord-Koreaanse media heeft hem slechts één keer genoemd.

Op 25 januari was de gezellig dikke Kim aanwezig bij een concert in Pyongyang, waar het Chinese Nieuwjaar gevierd werd. Sindsdien is hij spoorloos verdwenen en pas afgelopen zaterdag werd hij in elk geval weer eens genoemd door de lokale TV: het was 'de dag van de Opbouw van het Leger', sinds 1948 een belangrijke nationale feestdag en een dag vol militaire evenementen waar Kim tot dit jaar altijd bij aanwezig was.

Hoge officieren bezochten monumenten ter ere van Kim's vader en opa, Kim Jong-il en Kim Il-sung, 's werelds molligste dictator zelf stuurde slechts wat bloemen, zo vertelde staatskrant Rodong Sinmum.

Mogelijk verstopt Kim zich voor 2019-nCoV, het coronavirus dat vooral door China waart. Noord-Korea heeft nagenoeg al het verkeer met buurland China stilgelegd en doet er alles aan om het buiten de deur te houden. Een vreemde keuze, men mag er immers vanuit gaan dat één miezerig virusje opperbaas Kim niet klein kan krijgen.