NBA: Weer buzzer beater Bogdanovic

Voor veel basketballers zal het een hoogtepunt zijn in hun carriere. De bal krijgen met één of twee punten achterstand, terwijl de wedstrijdklok bijna op nul staat. Je schiet raak en bezorgt je ploeg daarmee de overwinning. De echte groten lukt dit een keer of tien, twintig in hun loopbaan. Maar als je een speler als Bojan Bogdanovic bent, mag je je bijzonder gelukkig prijzen als het je twee keer in een seizoen lukt.

Bogdanovic speelt voor de Utah Jazz en zijn ploeg kwam gisteravond uit tegen de Houston Rockets. In de spannende slotfase leek PJ Tucker de wedstrijd te beslissen voor de Rockets. Met een driepunter zette hij zijn ploeg op een 113 – 111 voorsprong met nog 1,6 seconden op de klok.

Utah nam een time-out, Bogdanovic mocht invallen en wist zich enigszins vrij te spelen voor een ver schot. Met twee verdedigers in zijn gezicht schoot de Kroaat feilloos raak: 113 – 114 en einde wedstrijd.

Buzzer beater Bogdanovic. Bron: NBA

Jordan Clarkson werd verrassend topscorer bij de Jazz. De Filipijnse guard, die recent overkwam van de Cleveland Cavaliers, maakte dertig punten. Bogdanovic wist maar twee keer te scoren en noteerde acht punten, maar hier zal hij niet om malen.

Bij de Rockets was Russell Westbrook goed voor 39 punten. De guard, soms verguisd om een ongelukkige schotselectie, is dit kalenderjaar uitstekend aan het schieten. Hetzelfde kan niet worden gezegd van James Harden. Hoewel de voormalig MVP met 28 punten, 10 rebounds en 10 assists tot een triple double kwam, schoot hij slechts twee op dertien van afstand. Harden lijkt al een tijdje in een slump te zitten, waar hij maar niet uitkomt.

Bij Miami maakte Andre Iguodala zijn debuut. Misschien had de drievoudig kampioen zich meer voorgesteld van zijn eerste wedstrijd sinds de verloren NBA-finale van afgelopen zomer. De Heat verloren van de Trail Blazers, 115 – 109. Iguodala speelde een paar prima minuten als invaller, maar kon het verschil in de wedstrijd niet maken.

Portland, op jacht naar de achtste plaats in het westen, schoot net wat beter. Damian Lillard, al een paar weken op een erg hoog niveau spelend, werd met 33 punten topscorer voor de Blazers.

Met de overwinning schiet Portland weinig op. De grote concurrent, de Memphis Grizzlies, wonnen ook. Rookie Ja Morant had de eerste triple double van zijn loopbaan en loodste zijn ploeg daarmee voorbij de Washington Wizards: 99 – 106. Washington stond vrijwel de hele wedstrijd voor, maar in de laatste tien minuten van de wedstrijd wist de thuisploeg slechts acht punten te maken.

Andre Drummond speelde voor het eerst een NBA-wedstrijd niet in het shirtje van de Detroit Pistons. Drummond kreeg een voorproefje van wat hem de rest van het seizoen te wachten staat bij de Cleveland Cavaliers. De Los Angeles Clippers, die Kawhi Leonard een wedstrijd rust gaven, wonnen met 92 – 133.