Achtste plaats voor Nederland op EK curling

In de laatste groepswedstrijd op het EK curling heeft Nederland met 5-4 verloren van Noorwegen. Door het verlies eindigt Nederland op de achtste plaats, wel is het team verzekerd van deelname aan het WK in maart 2020.

De wedstrijd tegen Noorwegen ging gelijk op maar een dubbele score in de tweede end gaf de doorslag. In het eindklassement is Nederland net als vorig jaar als achtste geëindigd en dat is een tegenvaller. Vooraf had het team als doel het bereiken van de halve finales.

Carlo Glasbergen was teleurgesteld over het verloop van het EK: “Het is heel belangrijk dat we ons hebben geplaatst voor het WK, maar we hadden op meer gehoopt en stiekem ook op meer gerekend. In aanloop naar het toernooi hadden we het idee echt wel sterker te zijn geworden en dat er meer in zou zitten.”

Zweden won in de groepsfase alle negen wedstrijden. Naast de Zweden hebben ook Zwitersland, Denemarken en Schotland de halve finales bereikt.

Klassement winst-verlies
1. Zweden 9- 0
2. Zwitserland 6- 3
3. Denemarken 5- 4
4. Schotland 5- 4
5. Italië 5- 4
6. Noorwegen 5- 4
7. Duitsland 4- 5
8. Nederland 3- 6
9. Rusland 2- 7
10. Engeland 1- 8

Update 21.59 uur
Inmiddels zijn de halve finales gespeeld. Zwitserland won met 8-5 van Denemarken. De Zweden behielden hun ongeslagen status en wonnen met 8-4 van Schotland.