Nieuw te streamen in november

Het is zover: de streamingoorlog begint aan de volgende veldslag. November ziet de start van Apple TV+ en ook Disney+ begint, na een betaperiode in ons land van twee maanden, officieel te draaien. Wat hebben deze diensten, en de concurrenten die we al een aantal jaren kennen, deze maand te bieden?

Netflix

De grootste Netflix-release in november is natuurlijk de nieuwe van Martin Scorsese. Hij maakte The Irishman, met rollen voor Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci, voor de streamingboer omdat simpelweg de grote filmstudio's er geen brood in zagen. Gelukkig komt de film vanaf 14 november ook op het grote scherm in een aantal kleinere bioscopen, dus check vooral je lokale filmtheater om te zien of je de kans krijgt de film te zien zoals Scorsese het bedoelt heeft. Vanaf 27 november kun je de film thuis bekijken.

Lees ook ons verslag van de persconferentie op het London Film Festival, waar Scorsese, Pacino en De Niro aanwezig waren om over The Irishman te praten.

The Irishman

Netflix voegt nog meer eigen films toe deze maand, zoals The King en Holiday in the Wild (te zien sinds vrijdag) en de kerstfilms Let It Snow (8 november), Klaus (15 november) en The Knight Before Christmas (21 november). En natuurlijk zijn er ook weer nieuwe seizoenen van hun Netflix Original series, zoals Atypical (sinds 1 november), The End of the F***ing World (sinds gisteren) en The Crown (vanaf 17 november).

Andere interessante toevoegingen zijn Resident Evil: Retribution, Steel Magnolias en 2001: A Space Odyssey (allen sinds 1 november), You Were Never Really Here, seizoen 4 van Outlander (beide sinds gisteren) en A Bad Moms Christmas (vanaf 30 november).

Mis je nog iets? Voeg het toe in de reacties of in het Netflix-topic op het forum.

Amazon Prime Video

Actieserie Jack Ryan kwam vrijdag terug met het tweede seizoen. Je kunt hier meer over lezen in ons interview met castleden John Krasinski en Wendell Pierce.

Andere toevoegingen zijn het vierde seizoen van The Man in the High Castle (15 november) en de film The Report (29 november), die overigens ook vanaf morgen in de bioscopen draait.

The Report: Adam Driver

FOK!kers die hun ontdekkingen op Prime Video willen bespreken doen dat in het daarvoor bestemde topic op het forum.

Ziggo Movies & Series

Omdat Ziggo nog steeds de go-to plek is voor HBO-series, kunnen we melden dat je daar vanaf deze maand de nieuwe serie His Dark Materials zien, gebaseerd op de boeken van Philip Pullman.

Videoland

Interessante toevoegingen op Videoland zijn deze maand de drie seizoenen van de FBI-serie Quantico en een lange lijst kerstfilms, voor wie alvast in de sfeer wil geraken.

FOK!kers die over Videoland-series en -films willen praten doen dat in het Videoland Unlimited-topic.

Disney+

Aanstaande dinsdag gaat Disney+ officieel van start. Vanaf dan kun je de nieuwe Star Wars-serie The Mandalorian kijken, net als de kerstfilm Noelle, een nieuwe live-action-remake van Lady and the Tramp (Lady en de Vagebond), High School Musical: The Musical: The Series, de documentaireseries The World According to Jeff Goldblum en The Imagineering Story, de educatieve serie Forky Asks a Question, de musicalserie Encore! en de serie Marvel's Hero Project.

De meeste series krijgen eens in de paar dagen een nieuwe aflevering, dus verwacht bijvoorbeeld op 15 en 22 november verder te kunnen kijken nadat je vanaf 12 november de eerste afleveringen hebt gekeken.

Ook voegt Disney nog af en toe oudere content toe, zoals Avatar, dat ook vanaf dinsdag te zien is, en verschijnen Disney-bioscoopreleases van eerder dit jaar op de streamingdienst. Zo is afgelopen weekend Tim Burtons Dumbo toegevoegd.

Bespreek meer toevoegingen in het Disney+-topic op het forum.

Apple TV+

Nieuwkomer deze maand is natuurlijk Apple. De tech-gigant steekt hun teen in de streamingvijver en heeft afgelopen vrijdag acht titels gelanceerd voor abonnees: de series The Morning Show, See, For All Mankind en Dickinson, de documentaire The Elephant Queen en de kinderseries Helpsters, Ghostwriter en Snoopy in Space. Op 28 november wordt de serie Servant toegevoegd.

Ook TV+ geeft niet overal meteen alle afleveringen van vrij; zo kun je bijvoorbeeld Dickinson in één keer bingen, maar van The Morning Show zijn slechts drie afleveringen te zien, en nieuwe afleveringen worden later toegevoegd. TV+ heeft bovendien alleen eigen content, dus naast de lanceertitels is er nog niet zo veel te beleven. Apple voegt natuurlijk de komende maanden wel nog meer eigen content toe.

Natuurlijk is er ook over Apple TV+ een speciaal forumtopic.

Mis je een streamingdienst in dit overzicht? Laat het ons weten in een reactie!