FOK! Wat een weer: regen, regen en nog eens regen

Vanochtend neemt de bewolking van het westen uit toe en gaat het regenen. In het zuidoosten blijft het nog tot in de eerste helft van de middag droog. In de avond wordt het van het noordwesten uit droog en klaart het hier en daar op. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het westen tot 21°C in het zuidoosten. Er staat een matige, aan zee (vrij) krachtige zuidwestelijke wind.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt en trekken er enkele buien over het land. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C. De wind wordt westelijk en is matig boven land en krachtig tot hard langs de kust en boven het IJsselmeer. In het Waddengebied wordt de wind mogelijk enige tijd stormachtig, windkracht 8, met in het noordwestelijk kustgebied dan kans op (zware) windstoten.

Donderdag overdag is het wisselend bewolkt met af en toe een bui. De middagtemperatuur wordt ongeveer 17 graden. De west- tot noordwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust af en toe krachtig. In de ochtend kan de wind in het noordwestelijk kustgebied eerst nog hard zijn met daarbij zware windstoten. (Bron: KNMI)

Regen in Alkmaar. Zondagavond
Regen in Alkmaar. Zondagavond

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.