Left 4 Dead-ontwikkelaar kondigt Back 4 Blood aan

Turtle Rock, de ontwikkelaar verantwoordelijk voor Left 4 Dead, heeft een nieuwe game aangekondigd. Getiteld Back 4 Blood doet de game direct denken aan deze populaire co-op zombieshooter. En er zijn zeker gelijkenissen.

Hoewel de Back 4 Blood volgens de ontwikkelaar weinig te maken heeft met Left 4 Dead, worden er in deze co-op shooter weer de nodige zombies neergeschoten. Het is echter een geheel nieuwe IP, met nieuwe features waar Turtle Rock nu nog geen uitspraken over kan doen. "Ons doel is om alles te pakken wat we geleerd hebben, en hier nog een schep bovenop te doen. We weten dat dit nogal een claim is. We zijn ervan overtuigd dat we de hoge verwachtingen die deze game gaat scheppen waar kunnen maken," aldus Phil Robb, mede-oprichter van Turtle Rock.

Back 4 Blood is in ontwikkeling voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. Uit de FAQ die de ontwikkelaar online heeft gezet kunnen we opmaken dat de game naast een co-op campaign ook PvP zal bevatten. Een Battle Royale-modus staat niet op de planning. Een releasedatum is nog niet bekend gemaakt, Turtle Rock wilde eerst met het nieuws komen dat ze überhaupt met de game bezig zijn.

left 4 dead turtle rock