Duitse schansspringers pakken WK-goud in gemengde wedstrijd

Op het wereldkampioenschap schansspringen in het Oostenrijkse Innsbruck heeft Duitsland de wereldtitel gepakt in de gemengde landenwedstrijd, waar de teams bestaan uit twee vrouwen en twee mannen. De Duitsers waren na een mooi duel te sterk voor het gastland.

Katharina Althaus moest het net afleggen tegen de Oostenrijkse Eva Pinkelnig, maar Markus Eisenbichler sprong dan weer iets meer punten bij elkaar dan Philipp Aschenwald. Juliane Seyfarth wist knap stand te houden tegen Daniela Iraschko-Stolz, maar het verschil werd gemaakt door Karl Geiger. De Duitser sprong twee keer aanzienlijk beter dan Stefan Kraft en hielp de Duitsers zo naar het goud, voor Oostenrijk.

De strijd om brons was spannend, met debutant Polen wat na de eerste ronde op de derde plek stond. De dames Kinga Rajda en Kamila Karpiel verloren echter dusdanig veel op de rest dat ook de sterk springende Dawid Kubacki en Kamil Stoch - individueel goed voor goud en zilver op de kleine schans - het team niet meer dan een zesde plek konden bezorgen.

Bij Japan kwam de ooit zo dominante Sara Takanashi flink tekort, vooral haar eerste sprong was matig. Een fenomenaal goede sprong van kopman Ryoyu Kobayashi deed nog een flinke duit in de zak, maar het was niet genoeg en de Japanners eindigden als vijfde, vlak achter Slovenië.

Noorwegen won het duel om het brons ondanks een matige eerste sprong van Andreas Stjernen, onder meer dankzij een sterk optreden van wereldkampioene Maren Lundby. Robert Johansson en Anna Odine Strøm completeerden het team.