Langlaufers Pellegrino en Diggins sprinten naar winst in Cogne

De World Cup langlaufen in het Italiaanse Cogne heeft zaterdag winst opgeleverd voor thuisfavoriet Federico Pellegrino en de Amerikaanse Jessica Diggins. Zaterdag stonden de sprints in de vrije stijl op het programma, de specialiteit van de twee.

Pellegrino profiteerde optimaal van de afwezigheid van de Noor Johannes Høsflot Klæbo, de enige die hem op de vrije stijl écht de baas is. Hij won een mooie sprint, vlak voor landgenoot Francesco de Fabiani, die de Fransman Lucas Chanavat op de streep klopte. Simeon Hamilton (USA), Sondre Turvoll Fossli (NOR) en Marcus Grate (SWE) grepen naast de medailles.

De mannenfinale (Bron: YouTube)

Bij de vrouwen bleef het tot de laatste meters spannend. Diggins was op de streep nét iets te sterk voor de Duitse Sandra Ringwald, die op 28-jarige leeftijd en na 142 starts eindelijk haar eerste podiumplek pakte. Johanna Hagström uit Zweden stond pas voor de zesde keer aan de start, maar met plek drie heeft zij haar eerste podium ook al te pakken. De Noorse Ane Appelkvist Stenseth, Sadie Bjornsen (USA) en de in de kwalificaties zo sterke Sloveense Eva Urevc moesten zich gewonnen geven.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)