Releasedatum en gameplaydetails Nelke & the Legendary Alchemists

Koei Tecmo maakt de releasedatum voor Nelke & the Legendary Alchemists: Ateliers of the New World bekend. Daarnaast zijn er details van de  gameplay opgedoken.

Nelke & the Legendary Alchemists: Ateliers of the New World komt 26 maart zowel fysiek als digitaal uit op PlayStation 4, Nintendo Switch. De pc-versie komt alleen digitaal via Steam uit.

In Nelke & the Legendary Alchemists: Ateliers of the New World nemen spelers de rol op van jonge edelvrouw, Nelke von Lestamm. Haar wordt gevraagd van het schilderachtige dorpje Westwald een welvarende stad te maken. Om de gebouwen te laten ontwikkelen en de omvang van Westwald uit te breiden, moet ze geld verdienen via de bedrijven die ze bezit of door gesynthetiseerde items verkopen.

Door de gebieden buiten Westwald met alchemisten te verkennen, kan Nelke grondstoffen verzamelen die te gebruiken zijn voor synthese. Zelf is Nelke geen alchemist, dus zal ze een van de vele alchemisten in de stad aan het werk moeten zetten om de bronnen samen te voegen tot verkoopbare goederen. Elke alchemist in Westwald heeft zijn eigen specialiteiten, dus je moet wel bedenken wat je met je materialen gaat doen.

Aan het einde van elke week wordt een weekverslag opgesteld waarin de huidige bevolking van de stad, het inkomen, het aantal eigenschappen en het aantal gesynthetiseerde items worden getoond. Aan de hand van dit rapport kunnen spelers bepalen hoe ze de komende tijd in Westwald zullen doorbrengen. Zo is het een strategie om doordeweeks materialen te verzamelen en de stadsontwikkeling aan te pakken en in het weekend relaties met bewoners te ontwikkelen. Terwijl Nelke tijd doorbrengt met mensen in Westwald zal haar relatie met hen verbeteren. Hierdoor verschijnen er niet alleen nieuwe gebeurtenissen, maar krijgt ze ook nieuwe gebouwen en nieuwe vaardigheden die weer in gevechten nuttig kunnen zijn.