Van Dijk vraagteken voor topper Liverpool tegen Chelsea

Virgil van Dijk moet de kraker tegen Chelsea zaterdag wellicht aan zich voorbij laten gaan. De verdediger van Liverpool is geblesseerd.

Van Dijk was er woensdag al niet bij toen Liverpool op eigen veld met 1-2 van Chelsea verloor in de League Cup. Zaterdag om 18:30 uur ontmoeten beide teams elkaar opnieuw, maar dan in competitieverband. Jürgen Klopp liet vrijdag op de persconferentie weten dat de Nederlander sindsdien nog niet weer meetrainde met de groep.

"We moeten dus afwachten. Virgil is een speler van wereldklasse en het is niet goed om zo'n speler te missen", aldus de Duitser. Van Dijk liep vorig weekend tegen Southampton een ribblessure op. Behalve de verdediger waren Georginio Wijnaldum en Trent Alexander-Arnold er woensdag ook niet bij, maar zij zijn volgens Klopp zaterdag weer inzetbaar.

Liverpool is met achttien punten uit zes duels koploper in de Premier League. Manchester City en Chelsea speelden één keer gelijk en volgen daardoor op twee punten van The Reds. Chelsea kwam zondag niet langs West Ham United (0-0), waarna de Londenaren door een winnende goal van Eden Hazard midweeks dus wel van Liverpool wonnen.