Pedersen wint Euromťtropole Tour dankzij ploeggenoot Stuyven

Mads Pedersen heeft de Eurométropole Tour in natte omstandigheden op zijn naam geschreven. De 22-jarige Deen van Trek-Segafredo was net iets sneller dan Jempy Drucker. Oliver Naesen maakte het podium compleet in Doornik.

In zeer slecht weer kozen zes renners voor de vroege aanval. Uiteindelijk pakten de zes een voorsprong van vijf minuten op het peloton, waar de sprintersploegen het werk deden. Met nog twintig kilometer te gaan brak de wedstrijd open. De klassiekerrenners lieten zich zien en dan met name de Belgen Olivier Naesen, Tiesj Benoot en Jasper Stuyven. Ook Arnaud Démare was meegesprongen met de nieuwe kopgroep.

Het peloton zat er nooit ver achter, maar zou nooit meer de aansluiting krijgen met de sterke kopgroep. In die kopgroep waren er verschillende aanvallen. Vooral Benoot was actief vooraan. De Belg van Lotto Soudal viel tot driemaal toe aan. Zijn eerste twee pogingen werden nog beantwoord door renners in de kopgroep, maar zijn laatste aanval op drie kilometer leek de goede te zijn. Toch ging de winst niet naar Benoot en dat was vooral te danken aan zijn landgenoot Stuyven. De Belg leidde de achtervolging voor zijn ploeggenoot Pedersen. De Deen reed in de laatste vijftig meter Benoot voorbij en sprintte naar de overwinning in de Eurométropole Tour, voor Drucker. Benoot moest uiteindelijk genoegen nemen met een vijfde plaats.