Groenewegen de snelste in tweede etappe Ronde van SloveniŽ

Dylan Groenewegen heeft de tweede etappe in de Ronde van Slovenië gewonnen. De topsprinter van LottoNL-Jumbo was na een etappe van 153 kilometer van Maribor naar Rogaska Slatina duidelijk de snelste voor Matteo Pelucchi en Caleb Ewan. Benjamin Hill is de nieuwe leider in het algemeen klassement. Hij neemt de leiderstrui over Simone Consonni.

De Australiër Ben Hill (Ljubljana-Gusto-Xaurum), de Tsjech Vojtech Hacecky (Elkov-Author) en de Sloveen Gašper Katrašnik (Adria Mobil) waren de aanvallers van de dag. In het peloton hielden de ploegen van Groenewegen (LottoNL-Jumbo, Ewan (Mitchelton-Scott), Marcel Kittel (Katusha-Alpecin) en Mark Cavendish (Dimension Data) de controle.

Net zoals in de eerste pakte Hill onderweg bonificatieseconden en reed zo virtueel aan de leiding. De Australiër in Sloveense dienst liet zich na het pakken van de bonificatieseconden terugzakken in het peloton en hoopte zo stand te houden in het peloton.

De andere twee renners werden ruim op tijd teruggepakt door het peloton en konden we voor de tweede dag op rij een massasprint verwachten. In aanloop had LottoNL-Jumbo hard gewerkt voor hun sprinter Groenewegen, waardoor de Nederlandse sprinter in het slot zelf moest uitzoeken. Voor Groenewegen was dat geen probleem en won eenvoudig de etappe voor Pelucchi en Ewan.