Lampard heeft eerste trainersklus te pakken

Frank Lampard heeft zijn eerste klus als trainer te pakken. De iconische middenvelder begint zijn bestaan als hoofdcoach bij Derby County.

De 39-jarige Engelsman heeft zijn handtekening gezet onder een driejarig contract bij The Rams, stelt de club via de officiële kanalen. De kersverse trainer geeft aan dat hij dit als een grote kans ziet. "Ik wilde een club leiden met een grote traditie en echte geschiedenis zoals Derby County. Ik heb veel gesprekken gevoerd over mijn rol bij de club en de doelen die gerealiseerd moeten worden", stelt Lampard.

De oud-middenvelder van Chelsea weet dat zijn nieuwe werkgever afgelopen seizoen op de zesde plaats is geëindigd in de Championship, het één na hoogste niveau in Engeland. "Daar willen we op doorbouwen. Tegelijkertijd wil ik wat van onze uitstekende jeugdspelers de kans geven om door te breken. Het is mijn eerste job als manager, maar ik heb in het verleden samengewerkt met de beste coaches in het voetbal."

Sprake van zenuwen is er dan ook niet bij de Engelsman die tijdens zijn spelerscarrièrre al werd geroemd om zijn leiderschap en inzicht. "Ik heb vertrouwen in mijn eigen kunnen en natuurlijk kan ik rekenen op de mensen om me heen en het bestuur. Ik weet dat het niet gemakkelijk gaat zijn, dat is coach zijn volgens mij nooit, maar ik kijk heel erg uit naar de uitdaging die hier voor me ligt", besluit de 106-voudig international.