Tweede moeizame zege Engeland op EK onder 17

Op het EK voetbal onder 17 jaar heeft thuisland Engeland ook de tweede groepswedstrijd gewonnen. Na een moeizame 2-1 overwinning tegen Israël was de Engelse ploeg in Walsall ook met moeite te sterk voor Italië.

Alessio Riccardi van AS Roma opende de score na een kwartier en het duurde lang voor de Engelsen wat terug konden doen. Pas in de 64e minuut scoorde Arvin Appiah van Nottingham Forest de gelijkmaker, vijf minuten later gevolgd door de uiteindelijk winnende penalty van Manchester City-speler Tommy Doyle.

In dezelfde groep A won Zwitserland met 3-0 van Israël, waardoor de Zwitsers net als Italië op drie punten komen. Portugal won in groep B met 4-0 van Slovenië, terwijl Noorwegen - waar PSV-talent Mathias Kjølø op de bank bleef zitten - in een Scandinavisch onderonsje met 2-1 te sterk was voor Zweden. Portugal en Noorwegen staan op vier punten, Zweden op drie. Slovenië is met nul punten uitgeschakeld.