El Ahmadi: "FC Twente gaat het redden"

De situatie van FC Twente gaat Karim El Ahmadi nauw aan het hart. De Feyenoord-middenvelder maakte zijn debuut bij de Enschedeërs.

"Ze hebben geweldige tijden meegemaakt en nu glipt alles weg", vertelt El Ahmadi in gesprek met TC Tubantia. "FC Twente en Feyenoord zijn de twee clubs die in mijn hart zitten. Bij Twente ben ik opgeleid en heb ik veel meegemaakt. Maar los van mijn persoonlijke gevoelens: het is ook een grote club in Nederland. Kijk eens naar het stadion, en de supporters. Het zou zo zonde zijn als zo'n club uit de Eredivisie verdwijnt."

De ploeg staat na 29 wedstrijden laatste in de Eredivisie, met een achterstand van één punt op nummer zeventien Sparta Rotterdam en komende zondag is Feyenoord de tegenstander. "FC Twente gaat het redden. Van de drie clubs onderin, hebben ze de meeste kwaliteit. En als ze eenmaal in de nacompetitie zitten, komt het goed. Daar ben ik van overtuigd."

El Ahmadi sluit niet uit dat hij ooit nog in het shirt van FC Twente te bewonderen zal zijn. "Of ik het Twente-shirt nog eens ga dragen? Wie weet... Anders zie ik misschien wel een andere rol voor mij weggelegd. Ik zou bijvoorbeeld best jeugdtrainer bij Twente of Feyenoord willen worden. Dat is wat mij betreft een serieuze optie."