Battlecry Studios vanaf nu een Bethesda Game Studio

Bethesda Game Studios verwelkomt BattleCry Studios als een deel van Bethesda Game Studios. Hiermee is het de derde studio die onder het label valt.

Voormalig BattleCry Studios was bezig met Battlecry, een free-to-play arenafighter die uiteindelijk geannuleerd is. Het is dus op zich logisch om je studio te hernoemen als de game waar je aan gewerkt hebt niet eens uitgekomen is. Daarna kwam er een ontslagronde en hielpen de overgebleven medewerkers mee aan Doom. Met de huidige wijziging is de studio de derde Bethesda Game Studio. De twee andere divisisies hebben vooral gewerkt aan Fallout- en The Elder Scrolls-games. De nieuwe studio zal geleid worden door veteraan Doug Mellencamp in zijn functie als Studio Director.

Natuurlijk hebben ze bij Bethesda ook wat veren om uit te delen aan elkaar:

"Nu de visie, schaal en ambities voor onze projecten zich doorzet, groeit ook Bethesda Games Studios mee", aldus Todd Howard, Game Director en Executive Producer bij Bethesda Game Studios. "We hadden het genoegen kennis te maken met de getalenteerde ontwikkelaars bij Battlecry en wisten dat we samen fantastische dingen kunnen verwezenlijken."

"We zijn verheugd om deel uit te gaan maken van Bethesda Game Studios en samen te werken aan de meest indrukwekkende games uit de industrie", zegt Mellencamp. "De fantastische game development scene in Austin zal er ook voor zorgen dat we grenzen zullen verleggen, nog meer dan wat de fans zich nu kunnen voorstellen."

Battlecry (Foto: Zenimax)