Arsenal in slotfase naar punt tegen Chelsea

Arsenal heeft woensdagavond in de blessuretijd een punt overgehouden aan het treffen met Chelsea. Héctor Bellerín hielp zijn ploeg aan de 2-2.

Het verschil tussen de nummer zes en nummer drie in de Premier League was op voorhand zeven punten in het voordeel van the Blues. De ploeg van Antonio Conte won vier van de laatste vijf competitiewedstrijden, waar the Gunners negen punten pakten.

Al snel kregen de gasten een uitlezen mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar Àlvaro Morata schoot vanuit een kansrijke positie naast. Ook Arsenal liet zich gelden. Na een combinatie met Mesut Özil kreeg Alexis Sánchez de bal voor zijn voeten en zijn schot raakte beide palen voordat de bal in de handen van Thibaut Courtois verdween. De Belgische doelman reageerde vervolgens goed na een uithaal van Alexandre Lacazette.

Er zou voor rust niet gescoord worden, maar er waren nog mogelijkheden voor beide ploegen. Marcos Alonso schoot een vrije trap over en Özil schoot naast. Het laatste moment voor de thee was voor Chelsea. Eden Hazard zette een aanval op en gaf de bal vervolgens met een hakje mee aan Cesc Fàbregas, maar de Spanjaard schoot vervolgens over.

Na rust bleven de kansen volgen en de eerste twee waren er voor Chelsea, echter Petr Cech bracht tweemaal redding. In eerste instantie op een kopbal van Marcos Alonso en vervolgens bij een schot van Hazard. Courtois kon zich ook onderscheiden door Alexandre Lacazette van het scoren af te houden. De doelman moest zich na 63 minuten wel gewonnen geven. Jack Wilshere kreeg de bal voor zijn voeten in het strafschopgebied en de middenvelder schoot hard raak. Het was het eerste doelpunt van de middenvelder in de Premier League sinds de laatste speelronde van het seizoen 2014/15.

Lang kon Arsenal niet genieten van de voorsprong, want vier minuten later was de stand al weer 1-1 in het Emirates Stadium. In het strafschopgebied werd er een overtreding gemaakt op Hazard en de Belg ontfermde zich over de toegekende strafschop en stuurde Cech de verkeerde hoek in. De thuisploeg mocht van het geluk spreken dat ook snel niet 1-2 werd. Morata kreeg een kans op de voorsprong, maar de spits schoot over.

Zes minuten voor tijd kwam de 1-2 wél op het scorebord te staan. De ingevallen Davide Zappacosta gaf vanaf de rand van het strafschopgebied een voorzet en Marcos Alonso kwam achter de verdediging van Arsenal vandaan om vanaf vijf meter binnen te schieten. Toch zou het doelpunt van de Spanjaard niet genoeg zijn voor de zege. In de blessuretijd van de wedstrijd zette een andere Spanjaard de eindstand van 2-2 op het scorebord. Héctor Bellerín schoot prachtig raak. Het leek nog mis te gaan voor Arsenal, maar Zappacosta schoot de bal op de lat.